Justering


Kiropraktiken har nu hjälpt människor i mer än 115 år. Namnet på den praktiska delen inom kiropraktiken, den så kallade justeringen, kommer ifrån engelskans adjustment.

Justering är en metod för att återställa ryggraden och frigöra den från subluxationer. En återställning gör att dina nervsignaler återigen kan flöda obehindrat och att kroppens egna läkeförmåga fungerar optimalt.

Varför behöver jag en kiropraktisk justering?

Våra kroppar är till viss del självreglerande och självläkande, men för drygt hundra år sedan upptäckte läkare att flödet av de elektriska impulser som styr alla våra funktioner via nervsystemet ofta störs. Störningarna uppkommer i ryggraden och kallas för subluxationer. En kiropraktor justerar subluxationer och ser till att kroppens kommunikation fungerar som den ska.

När ska jag gå till en kiropraktor?

Tyvärr är det vanligt att subluxationer inte upptäcks förrän de redan har hunnit skada ryggraden, nerverna och organen. Många får inte den hjälp de behöver för att lokalisera orsaken till sina smärtor, utan får endast behandlingar som ska lindra symptomen. Anledningen till detta är att doktorer inom kiropraktik är den enda yrkesgruppen med rätt kompetens för att upptäcka och behandla subluxationer – och kiropraktorer omfattas inte av den traditionella skolmedicinen, dit många ofta vänder sig först.

Hur går en justering till?

Inom kiropraktiken finns det en mängd av olika tekniker för att justera ryggraden. Vilken av dem en kiropraktor väljer att använda sig av beror på vilka besvär du upplever. Vår kiropraktor på Söderströmkliniken använder sig av den övergripande Gonsteadtekniken. En teknik känd för sin noggrannhet och precision. Under justeringen undersöker en kiropraktor din ryggrad och arbetar sedan med händerna för att återställa din ryggrad till sin fulla funktion och underlätta för flödet av nervsignaler.