vårt arbetssätt

Gonsteadtekniken

På Söderströmkliniken använder sig vår kiropraktor av Gonsteadtekniken. Tekniken kräver lång utbildning och stor erfarenhet för att använda, men fördelarna av tekniken är många. Ingen annan metod kommer i närheten av Gonsteadteknikens noggrannhet i att utföra biomekaniskt korrekta justeringar – eller i att analysera och åtgärda nervproblem.

Gonsteadtekniken

Tekniken bygger på fem steg för att lokalisera subluxationer. Efter de fem stegen följer själva behandlingen, den så kallade kiropraktiska justeringen.

Steg 1.

Röntgenbilder gör det möjligt för en kiropraktor att se din ryggrad i sin helhet. Det är en nödvändig åtgärd för att upptäcka sjukdomar, frakturer, diskproblem, hållningsproblem, kotförskjutningar och annat som kan störa vid en behandling. Det är framförallt en säkerhet för dig att din kiropraktor använder sig av röntgenbilder vid diagnostisering.

Steg 2.

Vid det här momentet använder sig kiropraktorn av instrumentet Nervo-Scope. Instrumentet förs vid en undersökning från nacken och neråt längs med ryggraden på patienten. Det känns inte mer än två fingrar som följer ryggraden.

Steg 3.

Medan du befinner dig i en sittande position känner kiropraktorn på din ryggrad med händerna. Kiropraktorn letar efter svullnader, spänningar, obalanser och annat som kan indikera en subluxation.

Steg 4.

Kiropraktorn känner försiktigt på din rygg och ditt bäcken under rörelse. Ryggraden förs fram och tillbaka, från sida till sida och i olika vinklar för att undersöka din rörlighet.

Steg 5.

Slutligen gör kiropraktorn en visualisering för att få ett helhetsintryck av den bakomliggande orsaken till dina besvär. Kiropraktorn letar efter små förändringar i din hållning eller i dina rörelser som kan tyda på subluxationer.

Trygghet för dig som patient

Vi är legitimerade av socialstyrelsen vilket innebär att vi är skyldiga att skicka dig vidare till korrekt vårdinstans om vi inte kan hjälpa dig. 

Söderströmkliniken  Läs mer

kunskap

PEAK certifikat

 

samarbete

Röntgen hos Evidia